Partners

Overzicht van onze partners en samenwerkingen

De stichting is gericht op samenwerking met partijen die passen bij onze lijn. Om elkaar te versterken in de doelstelling en waar mogelijk projecten, producten en initiatieven aan elkaar rijgen. Daarbij staat voorop dat we met elkaar jongeren en Nederlanders dichter bij het verhaal en kennis van onze waterbouwers te brengen. Relevante samenwerkingspartijen zijn overheidsinstanties, kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, studenten, experts, stichtingen en musea.

Wij werken samen met de volgende partners:

TU Delft
Civiele Techniek en Watermanagement

De TU Delft is actief in het bestuur van de Stichting Blauwe Lijn.  
De repository van de TU Delft maakt scans van publicaties van waterbouwers uit het verleden beschikbaar om te downloaden voor iedereen. Om toegang hiertoe te vereenvoudigen onderhoudt de TU Delft het digitaal trésor van de stichting. Tevens kunnen studenten van de TU Delft afstuderen op onderwerpen die door de stichting zijn aangedragen. 

Hogeschool Rotterdam
Civiele Techniek en Watermanagement

De Hogeschool Rotterdam, afdeling Civiele Techniek en Watermanagement werkt samen met de Stichting. De Hogeschool koppelt studenten aan afstudeeronderwerpen van de Stichting Blauwe Lijn. Ook ondernemen zij gezamenlijke projecten waarbij de kennis van uit het Trésor ingezet kan worden.  

Centrum voor Hoogwaterveiligheid

Het Centrum is gevestigd bij RDM Rotterdam, in het Innovation Dock. Hier kunnen studenten van de opleiding Civiele Techniek en Watermanagement meewerken aan plannen gericht op het bijdragen aan oplossingen voor hoogwaterveiligheids-vraagstukken. Op dit moment werkt een student van de Hogeschool Rotterdam aan plannen van Dr. Ir. Johan van Veen.

Zeeuws Archief

Er is sinds mei 2020 een intentieverklaring met het Zeeuws Archief en de Stichting Blauwe Lijn bekrachtigd. De privé-collectie van Dr. Ir. Johan van Veen zijn door de Stichting Blauwe Lijn samengebracht bij het archief in Middelburg. De intentie is om elkaar te versterken in het bijeenbrengen van de documenten van de watermeesters en om jongeren daarvoor te interesseren.  

Watersnoodmuseum

Er is sinds mei 2019 een intentieverklaring met het Watersnoodmuseum en de Stichting Blauwe Lijn ondertekend. Er is samengewerkt in het project “Verhalen over het Water”, waarbij Marian van Veen, de dochter van Dr. Ir. Johan van Veen is gefilmd, en vertelt over haar vader. 

Historische Vereniging Capelle aan den IJssel

De Historische Vereniging van Capelle aan den IJssel heeft meegewerkt aan de realisatie van het standbeeld van Dr. Ir. Johan van Veen, inspiratieboekje “Het water geeft en neemt”. Zij zagen dat het standbeeld paste bij de vele historische verhaallijnen op Schielands Hoge Zeedijk en in bijzonder de plek waar het beeld nu staat: De “Oude Plaats”.

Cinemato

Nederland  staat als waterland nationaal en internationaal bekend als de experts. We gaan er als Nederlander vanuit dat het allemaal geregeld is en blijft. Met de huidige ontwikkelingen zullen er echt stappen ondernomen moeten worden. Wij zijn graag een onderdeel van de stichting die zorgt voor een verbindende factor om dit te realiseren. Met video en animatie is veel kennis, ervaring en besef te creëren bij verschillende generaties en daar zijn wij graag onderdeel van.

Creative Lines

Karen van Burg van Creative Lines adviseert organisaties, scholen en bedrijven. Hiervoor tekent zij ideeën op originele wijze op. Haar motto is: verbinden, creëren en beleven. Mensen en ideeën bij elkaar brengen, met elkaar producten en projecten bedenken en naar buiten gaan! Zij verzorgt projectmanagement voor diverse projecten en ontwikkeld producten. Karen van Burg heeft de Stichting Blauwe Lijn opgezet in samenwerking met Henk Jan Verhagen, vrijwilligers, partners en bestuursleden. Daarnaast het concept inspiratieboekjes Watermeesters ontwikkeld.

JPictures

Jpictures is een tekenaar met een luisterend oor en snelle tekenstijl. Of het nu gaat om het uittekenen van (complexe) processen, cartoons of live meetekenen tijdens uw gesprek, hij maakt visualisaties die u helpen uw verhaal eer aan te doen. Jpictures heeft de illustraties gemaakt voor het inspiratieboekje “Het water geeft en neemt”. Ook heeft hij enkele illustraties gemaakt voor de website van de Stichting Blauwe lijn.

Studio Sandra Vos

Sandra Vos is denkt graag mee in communicatie uitingen en marketingsstrategie. Van huis uit is zij grafisch ontwerpster met jarenlange ervaring. Ook denkt zij graag mee over uw personal branding. Van het stroomlijnen van uw garderobe tot het restylen van een uw stijl inclusief personal shopping. Sandra Vos heeft het inspiratieboekje “Het water geeft en neemt” ontworpen, het logo van de Stichting Blauwe Lijn gemaakt en de website vormgegeven en gemaakt.

Vereniging van oud medewerkers Rijkswaterstaat

Leden van de Vereniging Oud medewerkers Rijkswaterstaat hebben veel kennis en ervaring in huis. Zij willen die capaciteiten nog inzetten en hebben daartoe de ”Kenniskring” opgericht. 
De Kenniskring is het platform voor door ontwikkelen, toegankelijk maken en delen van kennis en ervaring, gericht op RWS, overige publieke instellingen en bedrijven. 

Gemeente Het Hogeland

In het dorp Uithuizermeeden staat het standbeeld van Dr. Ir. Johan van Veen. De Stichting Blauwe Lijn trekt op met de gemeente Het Hogeland op om na te gaan hoe zij de jonge Groningers in haar gemeente kan interesseren voor het verhaal van Johan van Veen. Dit met meerdere Groningse partijen zoals Landgoed DeCamping ’t Zandt, Blik op Uithuizermeeden, Grand Theatre Groningen.

Waterschap Noorderzijlvest

Het Waterschap is verantwoordelijk voor de waterveiligheid, schoon en voldoende water in de Provincie Groningen. Samen met de Stichting Blauwe Lijn werkt het Waterschap aan een lezing in 2021 en onderwijspakket voor het MBO-onderwijs.

Grand Theatre Groningen

Dit Theatre ligt in hartje stad Groningen en stimuleert het creatieve en culturele denken van haar bezoekers. In 2019 heeft het Theatre een vervolgproject Meet the Neighborgs opgezet. Hierin is nauw samengewerkt met Stichting Blauwe Lijn.

Blik op Uithuizermeeden

In 2019 heeft Stichting Blauwe Lijn samengewerkt met Blik op Uithuizermeeden, waarbij op 12 december op het Johan van Veenplein 1 een bord werd onthuld nabij het standbeeld van Dr. Ir. Johan van Veen.

Landgoed
deCamping ‘t Zandt

Dit landgoed is een sociaal dorps- en gemeenteplaats waar mensen met een sociale beperking aan de slag kunnen gaan en onderdeel worden van de maatschappij. In 2019 heeft het Theatre een vervolgproject Meet the Neighborgs opgezet. Hierin is nauw samengewerkt met Landgoed DeCamping ’t Zandt.

Stichting tot behoud en uitdragen
van de klassieke Nederlandse waterbouwkundige kennis

Aanmelden voor nieuwsbrief

Vult u onderstaande gegevens in om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden
Contact

Secretariaat
Stichting Blauwe Lijn
p.a. Nieuweweg 1
3251 AS Stellendam

info@stichtingblauwelijn.nl
www.stichtingblauwelijn.nl

© POWERED BY STUDIO SANDRA VOS