Watergrootmeesters

Bijzondere Nederlandse ingenieurs en inspiratoren

Watergrootmeesters zijn dé belangrijkste watermeesters, die Nederland heeft voorgebracht
vanaf 1500. De stichting Blauwe Lijn heeft zo’ n 25 watermeesters geselecteerd uit de groep watermeesters en hen de titel Watergrootmeester gegeven.

Waarom zijn zij watergrootmeesters en andere niet? Deze ingenieurs hebben een heel belangrijke bijdrage aan de Nederlandse waterbouw gegeven. Uiteraard is het een subjectieve keuze, en zouden er meerdere varianten hierop mogelijk zijn. Om onze keuze te objectiveren zijn experts gevraagd om hierin mee te denken. Daarnaast zijn specifieke criteria vastgelegd, waarop de keuze is bepaald.

Watergrootmeesters aan de oppervlakte

Onderstaande ingenieurs worden door de stichting op een bijzondere manier uitgelicht